Care sunt tipurile de parfumuri bărbătești

1555

Tradiționalele parfumuri bărbătești, dar și cele pentru femei, sunt ca un fel de slăbiciune pentru ambele sexe  care vor să miroasă cât mai plăcut. Acestea sunt amestecuri de uleiuri esențiale parfumate și compuși aromatici, fixativi și solvenți, ceea ce le dă o aromă extrem de atrăgătoare, iar nouă ne oferă încredere.

Așa cum știm, un spațiu, obiect sau ființă care miroase rău dă poate cea mai mare senzație dezagreabilă, astfel că există parfumuri și arome nu numai pentru oameni, dar și pentru case, mașini și animale. Compușii aromatici utilizați în parfumuri pot fi de origine vegetală și animală, iar sursele de plante cel mai larg utilizați ale acestor substanțe sunt scoarța, florile, fructele, rășinile, rădăcinile, rizomii și lemnul.

Aceste soiuri de mirosuri sunt clasificate în diferite familii de arome, cum ar fi cea a citricelor, deci parfumurile care aparțin acestei familii sunt create din uleiurile extrase din coji de fructe coapte. Ele sunt extrase prin presare sau prin distilare cu aburi, iar aceste parfumuri sunt cele mai volatile, prin urmare, ajung cu ușurință să se evapore. Aroma lor este foarte proaspătă și revigorantă la fel ca cea a multor fructe citrice cum ar fi portocale, lămâi etc.

Parfumurile din fructe parfumate sunt făcute din fructe de pomi și fructe de viță de vie. Nu toate roadele sunt folosite în procesul creare a aromelor, dar există anumite fructe ale căror arome sunt greu de a rezista. Speciile cele mai utilizate pe scară largă în procesul de extragere a aromei sunt mango, migdale, dude, cidru de mere, vișine și amestec de afine.

În familia de florale, această categorie oferă gama cea mai favorizată de parfumuri bărbătești de către clienți. Această familie are o varietate largă de arome deoarece extrem de multe tipuri diferite de flori din diferite colțuri ale lumii sunt utilizate în procesul de creare a parfumurilor. Uleiul extras din flori este mai puțin volatil și se evaporă mai lent decât uleiurile de citrice. În parfumurile florale, de obicei o varietate de uleiuri florale sunt amestecate împreună pentru a avea un produs care se aplică mult mai bine.

Parfumurile făcute din ierburi și condimente sunt bazate pe aburi distilați din frunze, rădăcini, scoarță, semințe și vârfurile înflorite de copaci și de plante care se găsesc în multe regiuni ale lumii. Aceste arome au de obicei un miros foarte puternic și se evaporă încet și durează mai mult timp decât alte tipuri de extracte. Parfumurile acestei familii sunt disponibile în aromele de scorțișoară de variate feluri, frunze de mentă și alte plante aromate.

Parfumurile din familiile de lemnoase sunt create de uleiul extras din diferite părți de arbori, inclusiv conifere, rădăcini și lemnul în sine. Aromele de acest fel sunt disponibile într-o varietate de mirosuri, deci ele pot fi dulci, amare, crude sau pământoase. Ele sunt mai lente în evaporare, prin urmare durează cel mai lung timp atunci când sunt aplicate. Uleiurile din lemn sunt, de obicei amestecate cu cele florale și din condimente ulei pentru a crea diferite parfumuri unice. Pinul, vanilia, extractele din ace de pin sau brazi etc sunt cele mai dorite parfumurile lemnoase.

Sursa foto: aici, aici și aici