Articolele vestimentare clasice purtate de tații noștri pentru un look retro pot fi de fapt o mină de aur pentru stilurile de acest fel, iar aici sunt câteva sfaturi despre ce trebuie să căutați atunci când doriți să adoptați un astfel de aspect vintage. Ceasurile clasice și voluminoase sunt accesorii care vor trece întotdeauna testul timpului, și chiar dacă bateria a murit, mecanismele interne sunt încă funcționale.

look retro 2

Găsiți un ceas clasic căruia să-i dați o viață nouă și în cazul în care cureaua este un pic purtată, căutați o curea nouă din piele naturală sau sintetică pentru a-i da o notă retro. Blugii denim sunt încă la modă și astăzi, iar aceste piese de îmbrăcăminte au fost realizate cu mare grijă și sunt șanse să găsiți în continuare niște pantaloni de calitate pe piață.

Căutați brandurile clasice din anumite perioade de timp pentru crea o imagine vintage. Dacă puteți găsi o jachetă din denim vechi, atunci aveți cu adevărat în noroc deoarece aceasta a fost un simbol atunci când materialul a început să intre în lumea modei, desenele și stilurile fiind unice. Carourile au fost folosite cu decenii în urmă pentru a crea diferite lookuri inedite și, dacă doriți un aspect de epocă adevărat, ar trebui să aveți în garderoba personală cel puțin o piesă cu acest model.

look retro 1

Uitați-vă după o pereche de șosete în carouri sau pulovere și veste care au fost în trend acum mulți ani. Când vine vorba de pulovere și veste, acestea sunt un standard clasic al unui look retro. Ele erau realizate, de obicei, în culori simple și clasice, cum ar fi bleumarin, dar acum puteți găsi articolele vestimentare în culori vii ori sobre care completează într-adevăr întregul aspect retro.

Gențile vintage sunt descoperiri fabuloase pentru cei pasionați de modă. De obicei, acestea erau realizate din piele de foarte bună calitate, astfel încât accesoriile vor avea în continuare o mulțime de persoane interesate să le cumpere. Fie că este vorba de o simplă geantă sau de o servietă veche, aplicați rapid un balsam de piele pe suprafața acesteia și veți fi gata de drum.

look retro 3

A fost o vreme când toate portofelele arătau la fel, fiind pătrate și servind unui singur scop, dar o făceau foarte bine. De obicei, acestea erau produse din piele netedă sau cu diferite modele inovative, ceea ce le conferea  o durată de folosință extrem de îndelungată. Fie că este vorba de un inel, o brățară sau un lănțișor, un dulap vechi are, probabil, încă o serie de suveniruri care aduc un aer de eleganță oricui le poartă.

Completați un look retro cu aceste bijuterii, dar numai după o curățare rapidă. Probabil vă amintiți de curelele late și care aveau catarame grele și metalice, deci puteți refolosi accesoriile vechi de piele alei tatălui dvs. Cu cât mai mare catarama, cu atât mai bine, iar dacă materialele prezintă un pic de uzură, mergeți la un magazin specializat în îngrijirea produselor din piele pentru a cumpăra unele produse de recondiționare.

Sursa foto: aici, aici și aici