Aranjarea hainelor in dulap

1189
Aranjarea hainelor in dulap

Nu trebuie sa fim perfectionisti sau obsedati de ordine pentru a ne ocupa de aranjarea hainelor in dulap. Daca in dressing-ul sau dulapul nostru cu haine domneste haosul trebuie sa luam masuri urgent! Daca exista cineva care se intreaba de ce am face asta sau sugereaza faptul ca merge si asa, va spun un singur motiv pentru care se inseala: in cazul dezordinii ajungem sa purtam foarte des aceleasi haine, de cele mai multe ori articolele vestimentare neavand nici o legatura estetica intre ele, iar o buna parte din garderoba va sta neatinsa.

Aranjarea hainelor in dulap

Aranjarea hainelor in dulap – Primul Pas

Pentru primul se numeste ”curatarea”! Inseamna scoaterea tuturor hainelor din dulap si identificarea celor care prezinta interes si care nu. Acest proces necesita mult timp asa ca va sugeram sa il realizati in weekend, cel mai indicat intr-o zi de sambata. La fel cum este detoxifierea pentru trup, asa este si ordinea pentru hainele noastre. Mare atentie! La acest capitol este posibil sa intampinam probleme de natura sentimentala, legate de anumite articole, care, in ciuda faptului ca nu le purtam, nu putem renunta la ele. Trebuie sa fim puternici, sinceri cu noi, si sa pastram doar ce stim sigur ca vom purta mai departe. Pe langa hainele de purtat si cele de aruncat putem face si o a treia categorie, de donat. Sunt multe persoane ce au nevoie de imbracaminte si cu siguranta v-ar fi recunoscatoare.

Aranjarea hainelor in dulap – Al doilea Pas

Dupa ce ne-am facut timp si curaj si am scos absolut toate hainele din dulap, trebuie sa stim exact in ce fel urmeaza sa le punem inapoi pe cele selectate. Ca si criterii de aranjare avem: in functie de articolele vestimentare (pantalonii la pantaloni, tricourile la tricouri si asa mai departe), in functie de culori (selectie pentru aceleasi culori sau macar apropiate), in functie de ocazii (aici avem trei sub-categorii, si anume: haine pentru ocazii speciale, haine pentru lucru, haine pentru distractie sau haine pentru timpul nostru liber), si, foarte important, in functie de sezon (de exemplu hainele de iarna trebuie scoase din dulap pe timpul verii; nu au ce sa caute pulovere langa tricouri si geci langa pantaloni scurti)

Aranjarea hainelor in dulap – Pasul Trei

Daca am indeplinit pasii de mai sus inseamna ca suntem aproape de final, tot ce ramane de facut este sa pastram ordinea facuta si sa nu uitam de umerasele de calitate si de odorizantele de dulap! Daca am pierdut din vedere vreun amanunt va invitam sa completati!

PS: Aranjarea hainelor in dulap este mai placuta si mai usoara daca avem pe fundal un playlist preferat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.