Alegeți ținuta perfectă pentru orice ocazie

1451

Eleganța este sinonimă cu frumusețea, indiferent de sex, vârstă sau stil preferat în vestimentație. Aici vă vom prezenta câteva sfaturi pentru ținuta perfectă și care nu trebuie să lipsească din arsenalul și dulapul tău dacă vreți să fiți adevărați dandy.

Este eleganța într-adevăr ceva înnăscut în fiecare dintre noi sau ceva ce se învață pe parcurs ce ne maturizăm și adoptăm un un stil mai complex? Desigur, dacă ne uităm înapoi în timp și vedem fotografiile noastre din perioada în care eram adolescenți, orice îndoială este risipită pe loc: stilul se obține odată cu trecerea timpului.

Noțiunile de bază ne vor ajuta să definim ținuta cea mai elegantă și care ne caracterizează, deoarece aici nu este vorba despre bani și produsele cele mai scumpe, ci de o investiție solidă în bun gust, discreție și cea mai bună combinație de haine și accesorii.

Sacou la două rânduri - ținuta perfectă
Sacou la două rânduri

Iată câteva sfaturi simple, care vă vor ajuta cu siguranță să aveți un aer de gentleman:

  • Sacoul la două rânduri de nasturi ar trebui să devină un must-have pentru dulapul oricărui bărbat și este cea mai bună piesă de vestimentație pe care o puteți arăta celor din jur.
  • Trebuie să aveți o grijă deosebită de pantofi și, în cazul în care preferați stilul clasic, puteți opta pentru culoarea neagră. Dacă vă place să riscați puțin atunci când vine vorba de ținuta personală, puteți opta pentru o culoare mai vie chiar și la ocaziile mai sobre. Dar, nu uitați ca întotdeauna să purtați pantofi cu șireturi și nu cu alt tip de încheiere, cum ar fi fermoar sau velcro.
  • Mărimea potrivită a hainelor joacă un rol important în imaginea de ansamblu a fiecărei persoane. S-ar putea să doriți să vă îmbrăcați cu haine mult mai strâmte care sa vă sublinieze musculatura îndelung lucrată la sala de forță sau cu decupaje mai mult decât necesare. Însă, atunci când cineva poartă un costum, acesta trebuie să aibă mărimea perfectă pentru persoana respectivă: nici prea strâmt, dar nici prea larg pe trupul său.
  • Evitați combinațiile de culori și imprimeuri țipătoare, optând în schimb pentru nuanțe simple și de bază. Pe cât de mult sunt culorile bătătoare la ochi la modă, iar hainele de vară domină garderoba masculină, fiți extrem de atent când le combinați, având grijă să mențineți armonia cromatică a ținutei generale.
  • Corpul nostru dictează felul în care trebuie să ne îmbrăcăm cu orice ocazie. Această regulă simplă dar universal valabilă înseamnă că trebuie să știm să alegem ținuta perfectă pentru fizicul nostru și care pot să ne scoată în evidență punctele noastre forte, în timp ce ne ascund defectele pe care le avem fiecare dintre noi.
  • Batista este un accesoriu clasic pe care unele persoane îl percep ca pe ceva din trecut, dar un adevărat gentleman trebuie să știe că aceste detalii ajută la formarea unui look stilat.
Pantofi barbati
Pantofi barbati
  • Am menționat că șosetele albe sunt neadecvate la multe ocazii care impun o ținută sobră? Dacă nu sunteți omul depășit de vreme și de vremuri, șosetele elegante vor ajuta la completarea unui look elegant. Dacă nu sunteți sigur ce culoare trebuie să alegeți, amintiți-vă că cel mai bine este să combinați pantalonii cu pantofii în orice situație.

Sursa foto: aici și aici