Achiziționați un costum bărbătesc de calitate în 2018!

1873

Atunci când cumpărați un costum bărbătesc, cea mai ieftină opțiune este să alegeți unul din numeroasele magazine mici. Dar asta e, de asemenea, cea mai proastă alegere, deoarece majoritatea costumelor gata făcute care sunt expuse în vitrine arată bine doar pe manechine. Atunci când le cumpărați și începeți să le purtați, hainele își pierd din croială, forma și culoare.

Ați putea crede că este greu să recunoașteți la fața locului un costum de calitate scăzută atunci când îl vedeți prima dată, dar nu este imposibil dacă știți ce la detalii trebuie să vă uitați. Nu este nevoie să fiți expert, pentru că examinarea țesăturii unui costum este de fapt ușor și hainele de calitate sunt realizate din lână pură.

Cusături ferme și rezistente
Cusături ferme și rezistente

În timp, acestea duc la scămoșare, ceea ce reprezintă cel mai mare semn al unor materiale de calitate inferioară. Numărul de fire dintr-un material determină moliciunea și durabilitatea sa, iar o țesătură de calitate este realizată din peste 100 de fire. În cazul în care numărul de fire depășește 200, materialul va fi moale dar își va pierde din rezistență.

Costum bărbătesc de calitate
Costum bărbătesc de calitate

Pentru a alege cel mai bun număr de fire, faceți o scurtă muncă de cercetare în mediul on-line, citiți cu atenție etichetele care prezintă țesătura și cere detalii de la personalul de vânzare din magazin, dacă aveți orice nedumeriri în legătură cu acest aspect. Un costum de calitate are cusături mai ferme, ceea ce indică faptul că sunt mai puternice și vor rezista mult mai mult timp.

Cel mai bun mod de a determina fermitatea cusăturilor este de a le trage ușor un pic în afară, iar dacă există o mulțime de spațiere între cusături înseamnă că îmbinările nu sunt rezistente. Cusăturile care nu sunt plate sau au făcute cu fire slăbite sau vizibile sunt toate semne de avertizare în ceea ce privește calitatea costumelor.

Nasturi bine prinși de haină
Nasturi bine prinși de haină

Cu toate că acest lucru nu poate părea important atunci când purtați o haină, nasturii sunt una dintre cele mai bune metode de a determina calitatea unui costum. Desigur, un costum gata făcut dintr-un magazin nu va avea standardele de calitate pe care le găsiți într-un costum la comanda, dar verificați că găurile nasturilor să nu aibă margini zdrențuite, fire moi sau cusături slabe și vizibile.

Indiferent dacă achiziționați un costum gata făcut sau unul croit special pentru dvs, trebuie să verificați întotdeauna dacă vi se potrivește. Un costum de înaltă calitate la mărimea potrivită ar trebui să se potrivească la perfecție și să vă facă să vă simțiți foarte bine în el. Haina nu ar trebui să se întindă când trageți de ea sau să aibă nasturi slăbiți, iar materialul trebuie să fie moale și confortabil. Nu cumpărați costumul în cazul în care țesătura se simte slabă sau prea rigidă.

Sursa foto: aici, aici și aici