5 tipuri de încălțăminte care nu ar trebui să îți lipsească

1622

Chiar dacă în perioada primitivă bărbații foloseau  încălțăminte confecționată din frunze și lemne mici pentru a oferi protecție în momentele neprielnice, în era contemporană rolul pantofului nu este numai cel de protecție , devenind un element indispensabil  imaginii exterioare.

Tipuri de încălțăminte

Încă din acea perioadă și până astăzi , pantoful a fost într-o continuă dezvoltare ajungându-se la produsul final din prezent cu o varietate de modele pentru toate stilurile , dar nu vă panicați domnilor ,  cinci tipuri de pantofi vă sunt suficienți devenind totodata indispensabili :

  1. Black Oxford Shoes

aaaaaaaa
Black Oxford Shoes

Pantofii Oxford, originali din Scoția și Irlanda sunt derivatul unui tip de ghete numiți Oxonian. Aceștia și-au schimbat denumirea în timp după faimoasa universitate Oxford . Modelul inițial era cunoscut sub forma de gheată care urca deasupra gleznei , însă penru a facilita mersul au fost modificați în urma doleanțelor studenților englezi din cadrul universitații.

Cu siguranță fiecare dintre voi posedă un astfel de model , fiind considerat un clasic și totodată elementul nelipsit costumului negru deoarece sunt construiți într-o nuanță elegantă și plină de formalitate.

  1. Ghetele cu șiret

    Ghete
    Ghetele cu șiret

Domnilor, nu vă îngrijorați din pricina sezonului care scade mercurul din termometre , o pereche de ghete cu șiret sunt cea mai sigură metodă pentru ca picioarele dumneavostră să se simtă mai mult decât răsfățate . Materialul ideal pentru astfel de încălțări ar fi pielea , deoarece pe lângă protecția împotriva frigului și a umidității textura acesteea oferă durabilitate facilitând curățarea și păstrarea  . Pot fi purtați foarte ușor alături de o pereche de jeans și puloverul preferat .

  1. Varianta formală

aaaaaa
Varianta formală

Întâlnirea de afaceri pe care o aveți pogramată devine o problemă datorită incertitudinii  ideii pentru încălțările pe care ați vrea să le abordați. Vremea e rece , iar ghetele cu șiret nu sunt adecvate pentru o asfel de întalnire. Cea mai eficienta metodă se regăsește în perechea de ghete fără șiret , deasupra gleznei , pentru a oferi protecție împotriva frigului și bineînțeles din piele maro sau neagră , în funcție de vestimentație. Diferența care se clădește între cele doua are la bază stilul pe care îl oferă . Motivul pentru care șireturile lipsesc se datorează construcției care este fundamentată de eleganța stilului și totodată formalitații, asemenea pantofilor Oxford.

  1. Pantofii Sport

tipuri de încălțăminte
Pantofii sport

Nu este absolut necesar să practici vreun sport pentru a fi în posesia unor încălțări de specialitate. Simplul motiv  pentru care ar trebui să achiziționezi o astfel de pereche este comoditatea pe care ți-o oferă. Cu siguranță pe lângă răbdarea de fier pe care trebuie să o ai la sesiunea de shopping cu iubita,ar fi indicat să abordezi niște încălțări comode pentru ca atâta umblat să nu îți dea bătăi de cap.

  1. Sandalele

aaaa
Sandalele

Cu toate că nu majoritatea bărbaților nu sunt împătimiți ai sandalelor datorită unei concepții pe care societatea o creează , cum că acestea sunt articole destinate doamnelor. Acest fapt este în totalitate fals. Încă din Egiptul Antic, când acestea erau lucrate cu papirus , bărbații erau purtători de sandale, un exemplu constituindu-l chiar Tutmes al III-lea,care în urma cuceririlor făcute afirmă că  „Toate pământurile au fost sub sandalele mele” , replică prin care sandalelor li se atribuie putere și autoritate , motiv pentru care domnii nu ar trebui să le evite în zilele toride de vară.

Redactor: Adela C.

Sursă foto: aici ; aici ; aici ; aici ; aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.