4 Lucruri Mai Importante Decât Banii

427
4 Lucruri Mai Importante Decât Banii
4 Lucruri Mai Importante Decât Banii

Ca antreprenor, nu este bine sa iti aloci prea mult timp și energie în calatoria catre sumele imense de bani. Castigul de bani este vital pentru tine și pentru membrii familiei tale, care depind de tine pentru traiul lor.
Însă unele lucruri sunt mai importante decât banii și ignorarea lor va face ca banii să fie inutili. Iată cele 4 lucruri care ar trebui să aibă prioritate in fața banilor.

1. Credința ta

Aceasta nu este credința religioasă, deși aceasta poate face parte din ea. Credința despre care vorbesc este credința pe care o ai în tine, visul tău și afacerea ta. Fără această credință, nu contează cât de bun este produsul sau serviciul tau.
Au fost cazuri in care îndoielile au distrus întreprinderi care ar fi putut schimba lumea. Aproape că am inteles. Când simți că nu poti avea încredere deplina in ceea ce faci sau in echipa, este greu să iti păstrezi credința.

Dar în momentul în care îți pierzi credința în echipa si afacerea ta, crezi că visul tău este prea mare sau crezi că altcineva ar face lucrurile mai bine ca tine, esti terminat. La fel de bine ai putea să renunți și să mergi să lucrezi pentru altcineva – cineva care are credința.
Alege să faci lucrurile în felul tău! Trebuie să crezi în tine și în fiecare aspect al afacerii tale. Sigur, veți face modificări pe parcurs la modul în care se desfasoara lucrurile, dar o veți face din dorinta de a realiza produse, servicii, o afacere mai buna.

2. Sănătatea ta

Ca antreprenor, petreci mai multe ore gândindu-te la afacerea ta decât la oricine sau orice altcineva. Daca nu ai oameni de incredere alaturi, poate fi periculos. Te poate face să crezi că, dacă nu lucrezi la afacerea ta toată ziua, în fiecare zi, ea va eșua.

Ai încredere în oamenii tăi. Lasă-i să-și facă treaba! Asigura-te că afacerea este puternică. Cercetează noi modalități de a o consolida. Obține feedback de la echipa ta și puneți la dispoziție un plan de atac.

În tot acest timp, urmăriți ce mâncați. Fii atent la greutate. Mergeți la sală sau continuați să faceti sportul preferat. O minte puternică și ascuțită cere un corp puternic, ascuțit, așa că trebuie sa tragi tare. Nu trebuie să fii culturist. Stabileste doar obiectivele, atinge-le, apoi seteaza altele noi. Fara sa iti dai seama vei ajunge să faci același lucru si cu afacerea ta.

Nu te simți foarte bine? Fii proactiv și mergi la medic. Afacerea ta are nevoie de tine cât mai mult. Asta înseamnă să ai grijă de tine, astfel încât să poți gândi clar și să îți conduci echipa într-un viitor plin de succes.

3. Familia ta

Vrei să oferi copiilor tăi o viață mai bună decât ai avut. Dar vânarea banilor in momentele când ar trebui să fii acasă te-ar putea costa familia ta. Majoritatea oamenilor își doresc să aduca multi bani familiei, dar ceea ce familia ta își dorește cu adevărat este tu.

A fi acolo pentru ei poate însemna sa te trezeste devreme încât jumătate din ziua ta de muncă se termine înainte ca oricine altcineva să se trezească. În acest fel, inainte ca ei sa iti simta foarte mult lipsa, tu te-ai întors deja acasă.

Dacă petreceți toată noaptea la birou când familia vă așteaptă, nu o faceti pentru că sunteți muncitor. Se datorează faptului că nu stapaniti gestionarea timpului, productivitatea și stabilirea limitelor. Atunci când iti stabilesti un program clar și atingi performanta, câștigi mai mulți bani și ai mai mult timp pentru familia ta.

4. Experiențele tale

Trăiești o dată, apoi mori. Nu există nicio cale. Stând într-un birou toată ziua, în fiecare zi nu are absolut nici un sens. Ai devenit șef ca să poți trăi viața la maxim, așa că trăiește-o!

Fii spontan! Profita de ocazii pentru a călători. Întâlnește o celebritate care se întâmplă să treacă prin oraș. Poti impresiona unii oameni cu contul bancar, dar amintirile și poveștile despre experiențele de viață vă îmbogățesc viața și puteti impresiona oamenii în moduri în care banii nu pot.

Ca un plus, experiențele de viață inseamna mai mult decat povești bune. Îți dau idei bune. Ele modelează modul în care vezi lumea. Acestea vă pot zdruncina suficient pentru a avea progrese și pentru a rezolva o problemă la locul de muncă care v-a extenuat luni de zile.

Concluzia

Banii facilitează îngrijirea sănătății, a credintei și a familiei. Banii deschid ușa către experiențe și vă ajută să vă păstrați credința în viață. Cu toate acestea, banii nu pot înlocui niciunul din aceste lucruri, deci nu cauta bani doar pentru satisfactia personala. Muncește din greu pentru a câștiga sume enorme de bani, apoi folosește-l pentru a trăi o viață superba alaturi de familia ta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.