Ceasuri de mana – Tipuri de curele

1840
Ceasuri de mana - Tipuri de curele

Piesa care deţine supremaţia accesoriilor masculine: ceasul !

Înainte de a spune că reprezintă un accesoriu şi completează ţinuta, ceasul reprezintă noţiunea timpului. Bărbaţii care poartă ceas de mână ne arată cât de important este timpul pentru ei şi cât timp sunt dispuşi să aloce unui anumit moment. Importanţa pe care o au ceasurile în materie de ţinută este una ridicată pentru că se remarcă la orice ţinută şi vei fi catalogat un tip modern, clasic şi nu în ultimul rând elegant şi rafinat.

Ceasuri de mana - Tipuri de curele
Ceasuri de mana – Tipuri de curele

Ceasurile sunt un domeniu ce se remarcă prin complexitate, se găsesc într-o varietate imens de mecanisme, culori şi tipuri de curea. Tipul de curea este tema pe care o dezbatem în următoarele rânduri:

Clasificarea de bază, împarte tipurile de curele/brăţări de ceas în: curea de metal, de piele, curea textilă şi de cauciuc.

Cureaua de metal: preferată de cei cu încheietura mâinii mai groasă, ceea ce este şi recomandat, deoarece în caz contrar va fi un contrast prea mare. Ceasul clasic cu brăţara metalică este de culoare argintie şi produsă din oţel inoxidabil, inspiră bărbatului putere şi siguranţă. Luxul se regăseşte şi când vine vorba de ceasuri, marii producători fac ceasuri pe comandă pentru buzunarele groase, cu brăţări metalice de argint, aur sau platină.

Cureaua de piele: o poate purta oricine. Fiecare bărbat ar trebui să aibă în colecţia de accesorii un astfel de ceas. Cureaua de piele este graniţa dintre formal şi casual, inspiră atât formalitate şi stil cât şi lejeritate. Avantajul curelei de piele este că poate fi schimbată oricând şi aleasă după culoarea cadranului. Când vine vorba de acest tip de curea, ai de unde alege, de la tipurile de piele până la diferite culori.

Cureaua textilă este asocitată cu stil şi originalitate. Curelele din forma aceasta se găsesc sub numele de NATO sau G10. În trecut, aceste tipuri de curele erau utilizate de soldaţii din trupele militare pentru confort şi flexibilitatea încheieturii mâinii. Sunt confecţionate din nylon şi aduc cu ele diferite game de modele şi culori pentru gustul oricărui iubitor de ceasuri.

Cureaua de cauciuc: sport, clar ! Cureaua de cauciuc reprezintă ceasurile sport cu cadran digital. Acest tip de curea este concepută specal pentru persoanele sportive, cu o viaţă activă şi dinamică. Nu este neaparat un tipar acest lucru, dar cel mai des sunt întâlnite la astfel de persoane. Producătorii de ceasuri de mare precizie mecanică au confecţionat întregi colecţii cu acest tip de curea creând o imagine unică şi pentru cadranul lor.

Ceasul în general, reprezintă accesoriul suprem ce ne recomandă diferite impresii despre purtătorul său, Pentru femei există genţi şi poşete, iar pentru noi există aceste minunăţii ale timpului, aşa că nu mai sta pe gânduri și caută-ţi ceasul ideal sau de ce nu, ceasurile!

Sursă foto: aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.